Ştiri medicale

15 NOIEMBRIE – EVENIMENTUL ANULUI! Locuri limitate!

Scris în data de 24 Oct 2012, în categoria Ştiinţă

Participantii la curs vor primi un voucher de reduceri la orice produs Ultradent!

Sigilarea dinţilor, o barieră eficientă împotriva cariilor

Scris în data de 27 Jan 2011, în categoria Ştiri medicale

Pasta de dinţi, aţa dentară, apa de gură fac deja parte din viaţa noastră de zi cu zi, dar fluorul şi sigilările dentare pot fi în continuare considerate cele mai folositoare “unelte” pe care le avem la îndemână pentru prevenirea cariilor dentare. Dentiştii ştiu cât de important este aportul de fluor în menţinerea unei danturi sănătoase. În plus, de mai bine de 30 de ani, sigilările dentare s-au dovedit a fi cea o metodă eficientă de protecţie împotriva cariilor.

Citeşte în continuare »

50% dintre tinerii şi adulţii din România suferă de sensibilitate dentară

Scris în data de 27 Jan 2011, în categoria Ştiri medicale

Românii se situează pe un loc codaş în ceea ce priveşte vizitele la medicul stomatolog, conform rezultatelor unui Eurobarometru citat în gândul.info. Astfel, doar 34 la sută dintre conaţionali merg la dentist cel puţin o dată pe an, în timp ce 83 la sută dintre olandezi au fost cel puţin o dată pe an la medicul stomatolog, urmaţi de danezi – 78 la sută, luxemburghezi – 77 la sută şi germani – 77 la sută. Francezii merg la dentist într-un procent de 52 la sută, potrivit Eurobarometrului.
Citeşte în continuare »

TresWhite Supreme a primit rating de 3.9

Scris în data de 14 Jan 2011, în categoria Ştiri medicale

Opalescence Trèswhite Supreme a primit de la Reality, cea mai mare bază de date online cu produse clinice stomatologice, un rating de 3.9 din 5. În urma analizei tuturor caracteristicilor produselor Trèswhite Supreme, aceştia argumentează că folosirea acestui produs prezintă pacienţilor o variantă convenabilă pentru o albire profesională. Pacienţii încă îşi doresc dinţi albi, chiar dacă economia le limitează investiţia în ceea ce priveşte gutierele convenţionale.

Opalescence Trèswhite Supreme a fost disponibil în ultimii ani ca alternativă profesională a Whitestrips, dar lansarea variantei de 15% îl propulsează înainte.

Ca şi puncte tari ale Opalescence Trèswhite Supreme, Reality notează faptul că îşi îndeplineşte bine scopul de albire, cel puţin la fel de bine precum competiţia de produse din comerţ şi probabil chiar mai bine. Mulţi pacienţi sunt pregătiţi să renunţe la rafinamente pentru preţ şi convenabilitate. Pacienţilor le-au plăcut ambalajul şi aromele şi, datorită designului simplu al gutierelor reuşeşte cu succes molarii, sensibilitatea dinţilor a apărut doar ocazional, iar acum se găseşte în două concentraţii.

Cât de mult rezistă plombele dentare?

Scris în data de 13 Dec 2010, în categoria Ştiri medicale

Compoziţia plombelor dentare au o caracteristică problematică, în sensul în care ‘graniţa’ dintre plombă şi dinte se deteriorează în timp, în unele cazuri chiar aproape 50% într-un an. Pe măsură ce această ‘granita” se deteriorează, accesul bacteriilor în această zonă este permis şi drept consecinţă dinţii se pot caria din nou.
Citeşte în continuare »

Top 10 mâncăruri şi băuturi care îţi protejează dinţii şi gingiile

Scris în data de 13 Dec 2010, în categoria Ştiri medicale

Tipul de alimentaţie pe care îl ai îţi poate influenţa cu adevărat zâmbetul sănătos, exact ca şi periajul dentar sau utilizarea aţei interdentare.

De fapt, de fiecare dată când consumi zaharuri rafinate sau amidon sub diverse forme, ajuţi bacteriile din gura ta să creeze tot mai mult acid care determină carii dentare, probleme gingivale şi probleme parodontale.
Anumite mâncăruri şi băuturi pot lupta în mod natural împotriva cariilor, previn acumularea plăcii bacteriene, întăresc smalţul dentar şi combat respiraţia urât mirositoare.
Citeşte în continuare »