Ştiri medicale

Acizii graşi Omega 3 și 6, eficienţi împotriva parodontozei

Scris în data de 13 Dec 2010

Consumul acizilor graşi polinesaturati, care se găsesc în peşte, reduce riscul apariţiei parodontozei cu până la 30 la sută, relatează gândul.info. Cercetarea a fost făcută la Universitatea Harvard şi a fost publicată în “Journal of the American Dietetic Association”.

În studiu au fost implicaţi peste 9.000 de adulţi, care au participat între anii 1999 şi 2004 la programul “Naţional Health and Nutrition Examination Survey”, în cadrul căruia au fost studiate obiceiurile alimentare ale americanilor. S-a arătat că persoanele care au inclus în dietă acizi graşi Omega 3 şi 6 prezentau un risc cu 30 la sută mai mic de a suferi de parodontoză.

“Până în prezent tratamentul parodontozei s-a bazat numai pe îndepărtarea stomatologică a bacteriilor care provocau inflamaţia şi pe tratamentul cu antibiotice”, a explicat Asghar Naqvi, coordonator al studiului.
Pentru a obţine rezultate vizibile în prevenţia parodontozei este suficient consumul zilnic a 100 de grame de somon, macrou sau ton, indică oamenii de ştiinţă.

Sursa: paginamedicala.ro